Herännäisjuhlat Kirjat Eurajoen kristillinen opisto
Seurat ja seurapuhujat Keskustelupalsta Hakemistot ja yhteystiedot

Halullisten sielujen hengelliset laulut

Achrenius 1907 Achr. esipuhe Arkkivirsi Melodiat ALV 84 taustaa ALV 35 taustaa ALV-kokoelma ALV luettelo

Halullisten sielujen hengelliset laulut eli Achrenius: kansilehti ja kolmannen virren säkeet 1 - 3. (Katso myös arkkivirsiä.)

Jeesuksen nimeen:

Halullisten sielujen

Hengelliset laulut

 keskinäiseksi ylösrakennukseksi uskossa ja kristillisyydessä näillä viimeisillä lopun ajoilla

 Kirjoittanut Abraham Achrenius y.m.

Kol. 31:16

Asukoon Jumalan sana runsaasti teissä, kaikella viisaudella. Opettakaat ja neuvokaat teitänne keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten armon kautta Herralle teidän sydämissänne.

Kuudes lisätty painos.

Raumalla, Rauman Kirjapaino-Osakeyhtiön kustantamana. (kääntöpuolella) Raumalla, Rauman Kirjapaino-Osakeyhtiön kirjapainossa, 1907. (Tässä kirjassa ei ole vielä Hallion esipuhetta.)

   

Maailman turhuudesta ja taivaan ilosta.

Veisataan omalla nuotilla.

3 En ymmärrä, Mikä ilo, mikä kunnia Tässä Maailmass´ olis saatava, En ymmärrä, Koska taivas yksinänsä Se ompi ijankaikkinen; Ei puutu ikänänsä Siellä ilo kylläinen.

2 Ei itkua siell´ Ei tautia, kalleita aikoja, Ei ruttoa, sodan vaivoja, Ei raskasta mielt´, Vaan ilo, riemu aina Ja veisuu parempi kuin tääll, Jonka Jumala meille lainaa, Kuin uskoo Poikans pääll´.

3 O asunto, Kussa portit ovat päärlyistä, Perustus kalleista kivistä, O asunto! Koska täällä murhe painaa, Niin hengessä sitä muistelen, Minkä ilon siellä lainaa Jumala lapsilleen.

 

Tästä pääset takaisin Suomen rukoilevaisen kansan yhdistyksen aloitussivulle