Herännäisjuhlat Kirjat Eurajoen kristillinen opisto
Seurat ja seurapuhujat Keskustelupalsta Hakemistot ja yhteystiedot

Vilho Riihimäki

puhui Kullaan Herännäisjuhlilla 2008 Toveriliittolaisten kokoontumisessa

Kaikki kuulijat olivat vanhoja opiston opiskelijoita, joten ensin Vilho Riihimäki palautti kuulijoiden mieliin opistoajat.

Sitten Vilho Riihimäki puhui siitä, miten avuttomuus saa ihmisen oikealle paikalle suhteessa Jumalaan (Hallesby). Samaa teemaa Vilho Riihimäki käsitteli ansiokkaasti myös puhuessaan Vapunaattoseuroissa Eurajoen kristillisellä opistolla 30.4.2008. Sitten oli vuorossa muistelus.

Rovasti Kylänpää on kertonut kokemuksistaan nuorena pappina. Hänen piti toimittaa ensimmäistä kertaa jumalanpalvelus yksin. Aikaisemmin hän oli ollut mukana yhtenä useammista jumalanpalveluksen toimittajista. Hän halusi tietää, mitä kuulijat ajattelivat, mutta kukaan ei jumalanpalveluksen jälkeen sanonut mitään. Niin hän päätti kirkolta poispäin käveltäessä kysyä eräältä kristiveljeltä, mitä tämä oli mieltä. Tämä oli ensin vähän aikaa hiljaa ja sanoi sitten "kun paljon puhutaan, tulee joku hyväkin sana". Rovasti Kylänpää kertoi, että tuo oli siunannut häntä enemmän kuin mikään muu. Saarnaa valmistellessa on pakko pyytää hyvää sanaa sekä itselle että seurakunnalle.

Näin Jumala toimii ja käyttää asioita jopa niin, että siitä tulee elinikäinen siunaus. Me tiedämme, että raamattu on täynnä Jumalan sanaa, mutta vain Pyhä Henki voi kirkastaa sen lukijalle tai puhujan välityksellä kuulijalle. Jumala tekee työtä. Kirkkain sanoma tulee ristin ryövärin kautta. Jeesus oli hänen vierellään. Muista minua, kun tulet Valtakuntaasi. Jeesus vastasi "Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa." (Luukas 23:43.)

On hyvä jäädä oppilaan paikalle.

(Kirjoitettu muistiinpanojen mukaan.)

Tästä pääset takaisin Suomen rukoilevaisen kansan yhdistyksen aloitussivulle