Herännäisjuhlat Kirjat Eurajoen kristillinen opisto
Seurat ja seurapuhujat Keskustelupalsta Hakemistot ja yhteystiedot

Eero Kavaston puhe

Vapunaattoseurat Eurajoen kristillinen opisto 30.4.2008 18-22

PIISPOILTA TILANNEKATSAUS

2 Tess 2:1-7

Olin Helsingissä. Kävellessäni katua eteeni tuli spiritualistien kirjakauppa. Esillä oli erilaisia vihkosia, englanninkielinen Kabbalasta kertova hienolle paperille painettu lehti sekä suomenkielinen Sateenkaarisanomat.

Turkulaisen Sateenkaarisanomien keskiaukeamalla on mainokset useista eri kursseista. Kuunnelkaapas, valittavana on Urantia-lukupiiri, vetristävää joogaa, ohjattu omatoimimatka Egyptiin, opitaan houkuttelemaan positiivisia sattumia, voitetaan päättämättömyys, Reiki-viritykset voimistamaan energiavirtauksia, saadaan valmiudet energian lähettämiseen menneisyydelle ja tulevaisuudelle, saadaan 3-reiki symboleja, jotka voimistavat virtausta 10-kertaiseksi, ollaan valon kanavia, on arkkienkeliviritykset, opitaan hidastamaan aivotaajuuksia theeta-tasolle, on lasten 4-päivän kursseja hintaan 320 euroa, avaudutaan hiljaisuudelle rummutuksen kautta, tehdään valorukouksia, opitaan varvun käyttöä ja pihatapahtumassa on Kasvun Jumalatar. Tiedustella voi myös netistä letyoursoulfeelfree.

Tiina Lindholm kertoo kolumnissaan: "Meidän on aika entistä enemmän oppia tuntemaan itseämme. Vähitellen hyvät ajatukset ja sanat muuttuvat positiivisiksi teoiksi ja kohta ollaan matkalla kohti korkeampia ulottuvuuksia. Kun saamme alemman minämme hallintaan, avartuu tajuntamme suureen muutokseen, johon koko ihmiskunta on vääjäämättömästi menossa. Herkimmät ovat nyt tietä näyttämässä valollaan, että kaikki pääsisivät aikain muutokseen. Olkaamme kaikki majakoita ja näyttäkäämme mihin suuntaan haluamme ihmiskunnan kehittyvän.

Näin siis Turussa.

Onko tämä Suomea?

Missä piispat ovat?

Paavali sanoo tekstissämme, ettemme antaisi minkään muka meidän apostolien lähettämän kirjeen järkyttää meitä uskovia.

Kohta alkaa ensi viikolla kirkolliskokous. Siellä todennäköisesti viisaat päät lyödään yhteen monenlaisten asioiden parissa. Mahdetaankohan siellä missään työryhmässä tai palaverissa edes käsitellä tämänkaltaisia asioita saati antaa julkilausumia siitä, minne meidän maamme on oikein menossa?

 

Muistan ajan, jolloin kiivailtiin eronneiden vihkimisasian tiimoilta. Tietyt papit eivät suostuneet tällaista tekemään vetoamalla Raamattu-näkemykseensä. Taisi olla Kotimaa-lehdessä kannanotto, jossa todettiin tällaisten pappien liihottelevan kymmenentuhannen metrin korkeudessa suihkukoneessaan syntisen maailman rämpiessä täällä alhaalla maan pinnalla.

Entä nyt?

Ehdottaisinkin piispoille ja muille prelaateille tilannekatsauksen antamista maamme tilasta.

Ei mitään hömppää, kiitos.

Ei mitään iänikuista jaarittelua siitä, kuinka kauniisti tai mitäänsanomattomasti sanat osataan laittaa toistensa perään, vaan selvää suomenkieltä: missä mennään?

Jos meidän maassamme on edellä kuvatun kaltaisia ihmisiä tuhatmäärin, eri asteisia romantikkoja varmasti satoja tuhansia, täysjärkisiä suomalaisia, iloisia ja järkevästi asioihin suhtautuvia kansalaisia, jotka varpu kädessä etsivät ties mitä energioita, asummeko me enää kristillisessä maassa?

Täälläkin saattaa olla joku, joka ottaa lääkkeitä tietyssä järjestyksessä, minäkin olen sellainen verenpaineitteni kanssa. Mutta en minä sentään hae apua energioista, vaan otan nöyrästi vastaan sen mitä elämä on tuonut tullessaan.

Meillä on vastassamme vakava vastustaja. Meidänkin maassamme on siis ihmisiä, jotka pyrkivät muuttamaan yhteiskuntamme kurssia parempaan ja korkeampaan suuntaan. He ovat valmiita sijoittamaan suuriakin summia ties minkälaisiin pillereihin ja kursseihin, lapsiinkin satoja euroja muutaman päivän kurssista.

Tällaiset ihmiset ovat ilmiselvästi vakavissaan. He tietävät mitä he haluavat. He haluavat kohottaa meidän henkistä tilaamme korkeampiin korkeuksiin ja sfääreihin ja he tahtovat käyttää tässä henkisiä voimia.

He käyttävät hyväkseen positivismia. Positiivisia, myönteisiä ajatuksia ja voimia käyttämällä he tahtovat kutsua esiin voimia, jotka heidän mielestään muuttavat maailman. Näinhän tuossa kolumnissakin sanottiin. Vähitellen ollaan matkalla kohti korkeampia ulottuvuuksia.

Paavali sanoo toisessa korinttolaiskirjeessään, että me olemme hylänneet kaikki häpeälliset salatiet. Taidatkos sen selvemmin sanoa?

Me emme tavoittele valoenergioita. Me emme halua tietää mitään arkkienkelivirityksistä, emme ainakaan siinä mielessä, kuin mitä näissä esitteissä kerrotaan. Arkkienkeli Mikaelista varmasti tahtoisimme saada lisätietoja, mutta ei millään vippaskonsteilla eikä kepulikeinoilla.

Vetoan siis piispoihin! Antakaa tilannekatsaus tilannetajuttomuutenne tilalle!

Olemme kaikenlaisessa hädässä ja puutteessa, kaikenlaiset vaivat vaivaavat meitä kristittyjä. Kaipaamme saada kuulla isällistä julistusta ja varoitustakin niistä vaaroista, jotka meitä ilmiselvästi ovat uhkaamassa.

Ne jyrää meitin, sanotaan Tuntemattomassa sotilaassa. Väkevä vihollinen on ahmaisimaisillaan meidät ja me katsomme onnettomina, mistähän apu mahtaisi tulla.

Tässä taistelussa meitä ei auta kukaan muu kuin ikiaikojen Jumala. Piispainkokousten viisaat lauseet ja korukielen lomaan kätketyt aatokset on nyt syytä heittää romukoppaan.

Puhukaa meille suomea, piispat!

Muita Eero Kavaston saarnoja.

Tästä pääset takaisin Suomen rukoilevaisen kansan yhdistyksen aloitussivulle