Herännäisjuhlat Kirjat Eurajoen kristillinen opisto
Seurat ja seurapuhujat Keskustelupalsta Hakemistot ja yhteystiedot

Armon lapset veisatkaa

Achrenius 1907 Achr. esipuhe Arkkivirsi Melodiat ALV 84 taustaa ALV 35 taustaa ALV-kokoelma ALV luettelo

Yhdistyksemme merkittävin saavutus viime vuosien aikana on ollut Armon lapset veisatkaa -kirjan toimittaminen ja painattaminen. Tämä kirja sisältää Achreniuksen virsiä, Siionin virsiä varsinkin rukoilevaisten käyttämässä muodossa ja joitakin uusia sävellyksiä. Mukana on muutamia uudistettuja virsiä vuoden 1701 virsikirjastakin. Muusikko Jaakko Löytty, hänen vaimonsa runoilija Kaija Pispa ja Eurajoen kristillisen opiston rehtori Paula Ilén, joka siirtyi 1.10.2007 SPR:n Satakunnan piirin toiminnanjohtajaksi, ovat tahoillaan kantaneet tästä työstä suuren vastuun.

Jaakko Löytyn periaatteena oli purkaa vanhan tekstin sisältö oleellisiin osiinsa ja kertoa se nykyisellä suomen kielellä nykyajan ihmiselle. Virsiä ei siis ole siloteltu vaan niitä on terävöity. Nykyajan lukijan kannalta tulos on erinomainen.

Kirjan toimituskuntaan kuului useita arvovaltaisia henkilöitä, jotka iloitsivat kesällä 2006 uuden kirjaerän saapumisesta kirjapainosta. Heistä on kuvassa rovasti Sisko Raitis Turusta.

Säestyskirja ilmestyi kesällä 2007. Molempia voi tilata Eurajoen kristillisen opiston kansliasta arkisin klo 08.00 - 15.30  puh 02 - 868 00 65.

Armon lapset veisatkaa: Kovakantisena hintaan 15 €/kpl (ja 120 €/10 kpl) sekä säestyskirja hintaan 25 €/kpl (ja 100 €/5kpl).

Tässä on virsien luettelo numerojärjestyksessä (myös pdf-muodossa).

ALV 35 Miten löydän tutut Achreniukset vihreäkantisesta uudesta kirjasta? Vastaus: Sivuilla 313 - 315 olevan taulukon avulla. Voit käyttää myös laatimaani listaa tutuista virsistä. Tässäkin on alkusanat mukana.
Virren ALV 84 taustaa.

Tästä pääset takaisin Suomen rukoilevaisen kansan yhdistyksen aloitussivulle